Prenosni plazemski aparat za varjenje in rezanje MULTIPLAZ 3500 (MP3500-010-01)

Multiplaz

Prodajalec: Multiplaz

Prenosni plazemski aparat za varjenje in rezanje MULTIPLAZ 3500

Multiplaz 3500 je prenosni večnamenski plazemski aparat za ročno rezanje, varjenje in spajkanje kovin in drugih materialov, ki temelji na svetovno zaščitenih izumih ruski znanstvenikov. Multiplaz 3500 v enem aparatu združuje tehnološke možnosti mnogih različnih naprav:

 • plinski varilni aparat,
 • aparat za ročno obločni varjenje,
 • varilni inverter,
 • laserski rezalnik,
 • žaga za kovino,
 • kotna brusilka,
 • škarje za pločevino,
 • plinski gorilnik,
 • visoko-toplotni fen.
 

Stanje zaloge: na voljo

 

Multiplaz 3500 je izum, ki je bil nagrajen z nagrado grand prix na ženevskem salonu »geneva world invention salon«.

Prvič v zgodovini kovinsko predelovalne industrije je bil razvit močan in varen prenosni aparat za obločno varjenje in rezanje v zaščitni atmosferi, ki ne potrebuje zunanjega vira zaščitnih plinov kot so co2, argon ali zrak.

Multiplaz 3500 z lahkoto reže vse znane kovine (jeklo, baker, aluminij, titan …) in tudi druge negorljive materiale (steklo, keramika, beton, opeka, ...).

Zelo je primeren za delo na terenu, kamor se ga prinese v ročni torbi. ne potrebuje dodatnega kompresorja, plinskih jeklenk ali druge težke opreme.
zagotavlja visoka kakovost varjenja, ki se jo dosega s plazemsko tehnologijo, ki za medij uporablja 45-60 odstotno raztopino alkohola, oziroma vodo za rezanje. z uporabo šablon in vodil omogoča natančno rezanje (1 mm).
ima majhno priključno moč. aparat deluje v 220/110 v omrežju in ne zahteva trifazne vtičnice (380v), ki ni vedno na voljo. na terenu, kjer ni električnega omrežja, je potreben le 4kw generator, ki je mnogo cenejši in porabi manj goriva kot generatorji potrebni za napajanje aparatov za ročno obločno varjenje.

Multiplaz 3500 je zdravju prijazen. Pri rezanju, varjenju, spajkanju in drugih postopkih molekule pare, ki obdajajo tok plazme, v trenutku ohladijo drobne kapljice taline, ki takoj padejo proti tlom in je s tem preprečeno njihovo vdihavanje. V tehnološkem procesu delovanja Multiplaz-a 3500 ni zgorevanja in niso prisotni gorljivi materiali. pri postopku se ne uporabljajo zdravju plini kot so: propan, acetilen, dušik ali drugi in ne nastajajo škodljivi produkti teh plinov.

Multiplaz 3500 med obratovanjem ne potrebuje dodatne osvetlitve mesta obdelovanja, ker plamen zagotavlja učinkovito osvetlitev.

Raztezanje in krčenje varjenca je majhno zaradi relativno majhnih toplotnih napetosti v obdelovancu, kar je posledica ozko omejenega področja vnosa toplote.

Multiplaz 3500 lahko na polno moč obratuje 24-ur na dan, 365 dni v letu.

Področja uporabe:

 • stanovanjska gradnja, komunalne storitve, gradbeništvo in montaža in podobno;
 • instalacija in vzdrževanje plinovodov, vodovodov, toplovodov, centralnega ogrevanja, krovstvo, sistemi oskrbe z električno energijo, popravilo hladilnikov, klimatskih naprav in prezračevalnih sistemov, avto kleparstvo in servisiranje avtomobilov;
 • ladjedelništvo, popravila in vzdrževanje vseh vrst plovil, gradnja predorov, montaža raznih podzemnih sistemov in jedrska industrija;
 • ločevanje, luknjanje, perforiranje, spajkanje, taljenje črnih in barvnih kovin, betona in drugih materialov, lokalna toplotna obdelava, kot tudi obdelava kamna in priprava steklene tkanine, izdelava reliefov – gravur na keramiko in beton ter je odlično orodje pri delu umetnikov in dekoraterjev, ki oblikujejo v kovini ali negorljivih materialih;
 • zaščitno prekrivanje površin, toplotna obdelava površin (robov reznih orodij, poboljšanje), odstranjevanje rje s kovinskih konstrukcij in njihova zaščita, obdelava betonskih površin (za zmanjšanje higroskopičnosti), recikliranje odpadkov.
Tehnični podatki
napetost električnega omrežja V 110/220± 10%
frekvenca električnega omrežja Hz 50 – 60
nazivna priključne moč KW 3,5
dimenzije napajalne enote d x š x v cm 38 x 19 x 14
masa napajalne enote kg 8
masa gorilnika kg 0,9
dolžina kabla gorilnika m 2 (s podaljški 11)
maksimalna temperature toka plazme °C 8000
vrsta varjenja - plazemsko in plazemski oblok
maksimalna debelina rezanja jeklene plošče mm do 10
varjenje jeklene pločevine debeline mm od 0,3
hitrost rezanja 2 mm jeklene pločevine mm/s 7
hitrost rezanja 10 mm pločevine jeklene mm/s 1
širina reza jeklene pločevine mm največ 1,5
poraba delovne tekočine l/h do 0,25
čas dela z enim polnjenjem delovne tekočine min 20 - 30
 

Dokumenti

 
 
 
STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.